Empeiria 2016

Holland Concert Koor werkt mee aan EMPEIRIA

In de tuinen van Paleis Soestdijk vond op zaterdag 3 september 2016 de wereldpremière plaats van EMPEIRIA (Grieks voor “beleving”), een klassiek muziekevenement van grote allure. Niemand minder dan Ludovico Einaudi (piano), Iris Hond (piano), Lavinia Meijer (harp) en Rosanne Philippens (viool) brachten met het Radio Filharmonisch Orkest , o.l.v. dirigent Karel Deseure , in een avondvullend programma wereldberoemde klassieke werken en bekende filmmuziek ten gehore.
Regisseur David Grifhorst (bekend van The Passion) zorgde voor een spetterende lichtshow.

Het Holland Concert Koor werd uitgenodigd haar medewerking te verlenen en AVE koor & concert management formeerde hiervoor een koor, bestaande uit 16 zeer ervaren en enthousiaste koorzangers. De zangers en zangeressen van het koor hebben zich, na gedegen thuisstudie en slechts twee repetities, de koorstukken eigen gemaakt.

Tijdens de generale repetitie in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum zong het koor voor de eerste keer samen met O’G3ne en het Radio Filharmonisch Orkest.

Met groot succes heeft het Holland Concert Koor tijdens het EMPEIRIA concert vier koorbewerkingen van Bob Zimmerman gezongen:

* “Could it be magic” van Barry Manilow, oorspronkelijk Prelude 20 in C mineur Chopin (O’ G3ne, zong hierbij de lead).
* “Spring Resurrection” van Bob Zimmerman uit de film De Nieuwe Wildernis.
* “Aria” van Iris Hond.

Het was een grote eer voor het Holland Concert Koor om het EMPEIRIA concert te mogen beëindigen met het slotnummer “Adiemus” van Karl Jenkins, met dank aan de koorsolisten Lotus Schallenberg en Jessica van Amstel.

EMPEIRIA zal in 2017 door de AVRO/TROS op tv worden uitgezonden.

Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Voor meer informatie neem gerust vrijblijvend contact op.

Neem contact op