2018 Papageno benefietconcert o.l.v. Jaap van Zweden

Op 11 april 2018 heeft het HOLLAND CONCERT KOOR  haar medewerking verleend aan het Papageno benefiet concert  dat in het Concertgebouw te Amsterdam werd gehouden,  onder leiding van de internationaal bekende dirigent Jaap van Zweden.  Het benefietconcert werd georganiseerd ten bate van de Stichting Papageno Huis te Laren, een stichting die  jonge mensen met autisme op weg helpt en houvast biedt. Zij kunnen daar (in en extern)  terecht voor diverse activiteiten, dagbesteding en werkervaringprogramma's. 

Dit benefietconcert werd bijgewoond door vele bekende Nederlanders, nationale en internationale ondernemingen en culturele instellingen.  Gedurende de hele avond waren er interessante veilingen en prachtige muzikale optredens. Zo bracht  het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v.  Jaap van Zweden  de Pini de Roma  van Ottorini Respighi en de Bolero van Maurice Ravel ten gehore,  maar ook werd het Toccata uit de Cinquième Symphonie pour Grand Orgue  (Charles Marie Widor) gespeeld door Jeroen Koopman op het Maarschalkerweerd orgel en was er prachtig solowerk (Chiquilin de Bachin)   door Henk Twillert  (saxofoon) en Frans van Tuijl  (piano). Zij hoorden tot de pareltjes van de avond. 

Het HOLLAND CONCERT KOOR trad op onder leiding van Jaap van Zweden en het Radio Filharmonisch Orkest en zong de  Hymne uit de Ode an die Freude   uit de 9e Symfonie van Ludwig van Beethoven.  

De avond werd sfeervol afgesloten door optredens van Paul de Leeuw met het Papageno koor en Guus Meeuwis met zijn band.  

Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Voor meer informatie neem gerust vrijblijvend contact op.

Neem contact op