Matthäus Passion 2016

Op Palmzondag 20 maart 2016 opende de beroemde St. Jansbasiliek te Laren traditioneel haar deuren voor een uitvoering van de Matthäus-Passion van J.S. Bach.

Dit meesterwerk, geliefd bij jong en oud, werd uitgevoerd in een orkestratie uit 1840 van de componist Robert Franz. Deze speciale versie werd ten gehore gebracht vanwege het tienjarig jubileum van de Stichting Laren Klassiek, die de Matthäus-Passion jaarlijks op het hoogste niveau organiseert.

Aan deze Matthäus-Passion werkten een zestal zeer gerenommeerde solisten mee:

Marco Bakker (Christus), Bernard Loonen (Evangelist), Renate Arends (sopraan), Claudia Kamaris  (mezzo-sopraan), André Post (tenor) en Georg Gädker (bas-bariton).

Wybe Kooijmans en Jaap Dieleman stonden borg voor de prachtige orgel- en pianopartijen.

AVE koor & concert management kreeg de eervolle opdracht voor deze bijzondere Matthäus-Passion in Laren NH een dubbelkoor samen te stellen van ervaren BACH zangers en zangeressen, die in staat zouden zijn om na slechts drie repetities, dit indrukwekkende koorwerk uit te voeren. Dit koor, het Holland Concert Koor, werd samen met de koorschool Midden-Gelderland, tijdens het concert begeleid door L’Orchestra Particolare .

De algehele muzikale leiding lag in de vertrouwde handen van de bekende dirigent Jan Stulen.

Voor meer informatie over de bewerking van de Matthäus-Passion door Robert Franz, klik hier.

Uit de pers:

Van dit feestelijke jubileumconcert is een CD opname gemaakt. Bariton Marco Bakker , die de rol van Christus zong, heeft vanmiddag in de foyer van Singer Laren het eerste exemplaar van de 3-cd van de Matthäus-Passion overhandigd die dit jaar werd opgevoerd in de basiliek.

Hij gaf de cd's aan burgemeester Elbert Roest, die vertelde dat hij bijzonder blij was dat dit soort belangrijke uitvoeringen in zijn gemeente worden gehouden, omdat het Laren laat zien van de rijke binnenkant.

Bijzondere uitvoering

De betreffende uitvoering is een bijzondere, zelfs 'fonografisch historisch', omdat het meesterwerk van Johann Sebastian Bach werd uitgevoerd in een orkestratie uit 1840 van Robert Franz.

Deze speciale versie werd ten gehore gebracht vanwege het tienjarig jubileum van de organiserende Stichting Laren Klassiek, die de Matthäus-Passion jaarlijks op het hoogste niveau organiseert.

Uitverkocht

De 3-cd is inmiddels uitverkocht en producent Leo Janssen onderhandelt namens Stichting Laren Klassiek met muziekproducente Sigrid van der Linden of er een tweede persing kan komen. Zij is verantwoordelijk voor deze 3-cd en vertegenwoordigt de uitvoerenden.

Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Voor meer informatie neem gerust vrijblijvend contact op.

Neem contact op