Messiah Masterclass 2014


Op 20 oktober 2014 verleende het koor van de Nederlandse Händelvereniging , onder leiding van dirigent Andrew Wise, haar medewerking aan de opnames voor de eerste editie van de Messiah Masterclass, een TV-productie voor de EO, waarbij vier bekende Nederlanders (met een muzikale achtergrond) een aria zongen uit de Messiah van G.F. Händel. De BN-ers Tineke Schouten, Birgit Schuurman, Alex Klaasen en René van Kooten  werden gedurende enige weken begeleid en gecoacht door Sigrid van der Linden tot aan de uiteindelijke Masterclass van Maarten Koningsberger.

Onder de paraplu van de NHV mocht AVE koor & concert management de organisatie, coördinatie en begeleiding van het koor op zich nemen, bestaande uit circa 90 zangers en zangeressen. Het koor zong een drietal bekende koorwerken uit de Messiah, nl. “And he shall purify”, “For unto us a child is born” en “Hallelujah” en werd daarbij begeleid door het Holland Symfonie Orkest.

Ter promotie van het TV-programma mocht een delegatie van het koor op 11 december 2014 samen met de BN-ers ook nog een kort optreden verzorgen bij het VARA programma 'De Wereld Draait Door'.

De ambiance van de prachtige Grote Kerk Naarden gaf extra glans aan de TV uitzendingen van de EO op 24, 25 en 26 december 2014.

Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Voor meer informatie neem gerust vrijblijvend contact op.

Neem contact op