Messiah Masterclass 2015

Na het succes in 2014 mocht het koor van de Nederlandse Händelvereniging, onder leiding van dirigent Andrew Wise, op 26 november 2015 opnieuw haar medewerking verlenen aan de opnamen voor de Messiah Masterclass, een TV productie voor de EO, waarbij vier bekende Nederlanders (met een muzikale achtergrond) ieder een aria zongen uit de Messiah van G.F. Händel.

Dit keer werden de BN-ers Leona Philippo, Monique Klemann, William Spaaij en Remco Veldhuis gedurende een aantal weken begeleid en gecoacht door Sigrid van der Linden tot aan de uiteindelijke Masterclass van Maarten Koningsberger.

AVE koor & concert management was van begin tot eind betrokken bij de organisatie, coördinatie en begeleiding van het koor, bestaande uit ongeveer 100 ervaren Händelzangers en –zangeressen. Het koor zong een drietal bekende koorwerken uit de Messiah, nl. And he shall purify, For unto us a child is born en Hallelujah en werd hierbij begeleid door het Holland Symfonie Orkest.

De opnames voor het TV programma vonden ook nu weer plaats in de statige Grote Kerk Naarden. De Messiah Masterclass werd door de Evangelische Omroep in drie delen uitgezonden op 21, 22 en 23 december 2015.

Heeft u de uitzending gemist en wilt u hem alsnog bekijken klik dan op één van de volgende links:

 of      

Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Voor meer informatie neem gerust vrijblijvend contact op.

Neem contact op