Requiem van Jenkins 2014

Op 27 september 2014 heeft het Holland Concert Koor (toen nog Jenkins koor) haar medewerking verleend aan dit unieke muzikale project van de bekende tenor Falco van Loon , die hiermee zijn eerste serieuze stappen als dirigent heeft gezet. Falco geniet als all-round concertzanger vooral landelijke bekendheid in de rol van evangelist in zowel de Matthäus – als de Johannes Passion.

Het “Requiem” van Karl Jenkins is (sinds de première op 2 juni 2005 o.l.v. de componist zelf) over de gehele wereld talloze malen uitgevoerd.

Het is een modern en uitdagend werk, waarin muzikale elementen worden samengevoegd met Japanse Haiku’s (traditionele gedichten van drie regels). Ook wordt er gebruik gemaakt van de Shakuhachi (een Japanse bamboo fluit).

Na een gedegen thuisstudie, werd het Requiem in slechts vijf repetities door het Holland Concert Koor ingestudeerd en waren de zangers en zangeressen er op zaterdag 27 september 2014 helemaal klaar voor.

De recensie in het NIJKERK NIEUWS van 28 september 2014 spreekt voor zich. Het Holland Concert Koor had zich op de kaart gezet en mag trots zijn op deze fantastische prestatie.

Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Voor meer informatie neem gerust vrijblijvend contact op.

Neem contact op