The Paradise Suite 2014

In december 2014 heeft het Holland Concert Koor haar medewerking verleend aan de film The Paradise Suite (voorheen Our Sun), een film van de bekende Nederlandse regisseur Joost van Ginkel, met o.a. in de hoofdrollen de uit Burkina Faso afkomstige acteur Issaka Sawadago (Gouden Kalf 2016 voor Beste Acteur) en Magnus Krepper (Zweedse acteur bekend van o.a. de film Millennium).

Het Holland Concert Koor (bestaande uit 80 zeer ervaren en geschoolde amateurzangers en –zangeressen) werd specifiek uitgekozen om in het Concertgebouw te Amsterdam, om voor een scene in de film, het Lacrimosa uit het Requiem van Mozart te zingen. Na slechts één gezamenlijke repetitie in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum was het koor al klaar voor deze opnamedag. Voor de shoots moest het koor aantreden in dagelijkse kleding (zoals bij een normale repetitie) en in koorkleding (bij een concert).

Het Holland Concert Koor wist tijdens de opnames het Lacrymosa 19!! keer uiterst gedisciplineerd en met steeds dezelfde intensiteit en energie te zingen. Eerst onder leiding van de bekende Nederlandse dirigent Jan Stulen en later, voor de filmshoot, met de “dirigent” Stig (Magnus Krepper).

In The Paradise Suite is het Holland Concert Koor in diverse fragmenten te zien en te horen. Het koor is met recht trots op de muzikale bijdrage aan deze film, die uiteindelijk in 2016 werd bekroond met drie Gouden Kalveren (Beste Film, Beste Acteur, Beste Scenario).

History

Première Nederlands Film Festival op 27 september 2015
Nominatie voor de Oscar uitreiking Los Angeles februari 2016
Uitreiking Gouden Kalf 2016 op 30 september 2016 (recensies NOS, NU.nl, NRC)

Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Voor meer informatie neem gerust vrijblijvend contact op.

Neem contact op