Adviseren en ondersteunen amateurkoren

Nederland heeft, met ruim 1,7 miljoen koorzangers, één van de grootste koorculturen van Europa. De meeste koorzangers zingen in georganiseerd verband. Er zijn circa tienduizend geregistreerde koren, waarbij we dan denken aan klassieke koren (van kleine kamerkoren tot grote oratoriumverenigingen) en aan koren in lichte muziek (zoals musical-, shanty-, close harmony-, gospel- en popkoren). Daarnaast zijn er nog zo'n twee à drieduizend projectkoren.

Het bestuur van deze koren bestaat doorgaans uit vrijwilligers (zangers uit het eigen koor), die met een kleine selecte groep zorg dragen voor de randvoorwaarden, zoals artistieke programmering, logistieke concertzaken, het beheer van de financiën, de PR en kaartverkoop en natuurlijk alle overige koorzaken, zoals audities, stemvorming, kooropstellingen etc.

Tegenwoordig hebben veel besturen helaas te maken met de toenemende problematiek om bestuursfuncties, zoals Artistieke Zaken, Concertzaken en Koorzaken, in te vullen. Koorzangers hebben, vaak om meerdere redenen, steeds minder tijd om hun spaarzame vrije tijd aan vrijwilligerswerk te besteden. De organisatie rondom het koor en de concerten komt dan vaak neer op de schouders van een paar mensen.

Door de jarenlange ervaring die ik in wisselende bestuursfuncties bij grote en kleine koren heb opgebouwd, ben ik goed in staat om amateurkoren te adviseren bij de programmering en de voorbereidende processen en te ondersteunen bij de concerten.

Mijn grote liefde voor muziek en amateurkoren stelt mij in staat om deze uitdaging met u aan te gaan.

Wilt u met mij eens van gedachten wisselen over een mogelijke samenwerking, neem dan contact op met info@avekoorenconcert.nl

Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Voor meer informatie neem gerust vrijblijvend contact op.

Neem contact op